Rájátszás - ELTE SE - Kiskunfélegyházi Mókusok (percről-percre)

Kis Robi - ELTE SE - Kiskunfélegyházi Mókusok (Percről-percre)

Évadzáró ONlány: ELTE SE - Kiskunfélegyházi Mókusok 5 - 2

Elérkezett a búcsúzkodás ideje, jöjjön a pezsgőzésé! Teremfocis lányaink az élvonalbeli tagságuk megőrzése okán már eldurrantották egy-két üveggel a nedűből, de a Kiskunfélegyházi Mókusok elleni szezonzáróra is úgy készülnek, hogy a lefújást követően lehessen mit ünnepelni. A BEAC Sportcsarnokában vagy itt, de tarts velü(n)k vasárnap kora délelőtt 11 órai kezdettel!


Női Futsal NB I., Alsóházi rájátszás, 5. forduló, 2011. május 22.

ELTE SEKiskunfélegyházi Mókusok 5 – 2 (4 1)

Budapest, Bogdánfy Ödön utca, 15 néző vezette: Márton Zs. (dr. Molnár P., Kovács P.)

ELTE SE: Szabó Annamária – Juhász Adrienn, Galgócz Edina, Molnár Zsófia, Vida Orsolya

Cserék: Szlávi Anna, Farkas Mónika

Szakmai igazgató: Tóth Károly


Kiskunfélegyházi Mókusok: Ficsór Mónika – Rátkai Csilla, Zsadányi Szilvia, Bezsenyi Anita, Badgi Csilla

Cserék: Bezsenyi Zsuzsanna, Suhajda Eszter, Krisztián Krisztina, Szabó Nóra

Vezetőedző: Osztopáni Mihály

Gólszerzők: Molnár Zs.(2), Szlávi A.(2), Farkas M. illetve Szabó N., Suhajda E.

Kiállítás: -

Újabb vasárnap délelőtt, újabb női futsal NB I-es meccs, és ha már nem a BEAC bejárata előtt tolongotok, úgy reményeink szerint újra a képernyő elé szegezitek magatok az ELTE SE – Kiskunfélegyházi Mókusok derbi idejére. Kezdődjön is az ONlány, szöveges közvetítés!

Olybá tűnik, hogy a közelgő vizsgaidőszak réme már áldozatait szedte: lányaink ezúttal mindösszesen 6 mezőnyjátékossal lesznek kénytelenek felvenni a versenyt dél-alföldi riválisukkal szemben. Így még édesebb lenne egy győzelem a mieink részéről…J

Alig páran lázonganak csak a kemence hatását nyújtó csarnokban... Ma még a szurkolói inzultusok megelőzése végett kirendelt security-s fiúk sem jelentek meg. Igaz, nem is kellene tövig rágniuk a körmüket a "szurkolóseregek" láttán.

A vendégségbe érkező Mókusok a sárga felső, kék alsó színösszeállításban szaladgálnak majd fel-alá a BEAC parkettjén, míg a mieink a nemrégiben megrendelt új garnitúra mezt pihentetve a szokásos színtiszta kék szerelésükben szerepelnek majd.

A délelőtti matiné főszereplői némi kocogással, gimnasztikázással és labdajáratással melegítették be a futóműveket, majd mindkét oldalon a rögtönzött qpaktanácsok kerültek előtérbe.

A sporik már lecsekkolták a játékosok igazolásait, a nagy tapsot arató csatakiáltások is elhangoztak, így már mindenki csak a piros színű bírói maskarát felöltő Márton Zsolt jelzésére vár.

Az első részsikert a vendégek könyvelhették el: a pénzérme feldobását követően a Bagdi Csilláékat illeti meg először a középkezdés joga.

1.p.: Az első lehetőség a mi hölgyeink előtt adódott: Molnár Zsófi próbálkozott 8 méterről, ám a laszti bő másfél méterrel a jobb alsó sarok mellett suhant el.

2.p.: A Mókusok ellencsapása során Bezsenyi Anita és Bagdi Csilla vezette rá a labdát egy szál védőnkre, ám a remek ütemben keresztező Juhász Adri taccsra mentette az óriási gólszerzési esélyt.

4.p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Molnár Zsófi a kezdőkörből bátran előretörve két Mókus-bekken is áthámozta magát, majd játékosunk a zsugát 6 méterről precízen helyezte a kapu jobb oldalába. Nagyszerű egyéni megoldás, 1-0!

5.p.: Gyorsan egyenlíthetett volna a félegyházi együttes, ám a jobb szélen megiramodó Krisztián Krisztina lövésszerű centerezése akadály nélkül gurult el keresztbe Szabó Annamari ketrece előtt.

Három laptop üzemel teljes műszakban a pálya mellett, de egy felszabadító rúgást követően kis híján már csak ketten maradtak épségben. Huhh, de azon nyomban menedéket is kerestünk mindannyiuknak.:)

8.p.: Ismét döntetlen az állás! Egy percen belül Szabó Annamari kétszer is bravúrosan állta útját a gólba tartó lövéseknek, ám a Krisztián Krisztina remek átadásával létszámfölénybe kerülő Mókusok Szabó Nóra higgadt befejezésével egyenlítettek. 1-1!

9.p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Galgócz Edina jobb oldali kornerét követően Molnár Zsófi lendítette lövésre a lábát 6 méterről, s a Rátkai Orsolyán megpattanó lövés a tehetetlen kapus mellett a hálóban kötött ki. Nagyszerű időzítéssel jött az újabb ELTE SE-találat, 2-1!

9.p.: Ismételten létszámfölényes szituációt alakítottak ki Osztopáni Miihály tanítványai a Szabó Annamari fenségterületén belül, ám Szabó Nóra 5 méterről a léc fölé bombázott. Fújjunk egy kicsit csajok!

10.p.: Végre időkérés:) Tóth Károly rövid taktikai értekezletének köszönhetően mi is utolértük magunkat az eseményorgiában.

11.p.: Tepernek a sárga-kék mezes leányzók a mihamarabbi felzárkózásért. A pálya jobb szélén helyezkedő Bezsenyi Zsuzsanna átlövését követően egy személyként pattant fel a vendégek kispadja, de nincs gól! A laszti az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret.

14.p.: Vida Orsi-percek a BEAC-on. Támadónk előbb átlövésből veszélyeztetett, ám az elemi erejű löketet a kapus a fizika törvényeit meghazudtolva védte ki. A sarokrúgás után újfent a mieink 19-ese szerezhetett volna gólt, azonban Ficsór Mónika ismét kifogott rajta.

15.p: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Molnár Zsófi végzett el a bal szélről egy oldalberúgást, s a Farkas Móni által felívelt lasztit a remek ütembe robbanó Szlávi Anna a hálóőr lába között juttatta a gólvonalon túlra. Eddig szemfülességből (is) jeles, 3-1!

16.p.: Farkas Móni tehette volna teljessé örömünket, ám a leheletfinom cselét követően a rárontó portás mellett már nem tudta kapura irányítani a zsugát.

18.p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Farkas Móni senkitől sem zavartatva szólózott a parkett jobb oldalán, majd a hatosig cipelt pöttyöst csőrösen irányította kapura. A labda a jobb oldali kapufáról még kipattant, de az érkező Vida Orsi, Szlávi Anna duóból utóbbi egyértelműsítette a helyzetet. Parádés játék, csipetnyi szerencse és 4-1!

19.p.: Szabó Nóra révén lopózhattak volna közelebb a kiskunfélegyházaiak, de a jobb szélről leadott lövést Szabó Annamari piszkálta ki a kapu jobb oldalából.

20.p.: Jajj, de élesen szól a zsűriasztalnál helyet foglaló spori dudaszót helyettesítő sípja… Mindenesetre véget ért az első játékrésznek és az összkép alapján teljesen megérdemelten vezet az ELTE SE.

Ezen összecsapással egy időben, szintén 11 órakor vette kezdetét a másik alsóházi összecsapás is: a Juhász Péter vezette Galaxis NFE együttese a Tolna-Mözst látja vendégül Alsónémediben. Amint bármit is sikerül kiderítenünk az ottani részeredményről, úgy frissiben tájékoztatunk róla Titeket.

A sporik szerint nincs elég meleg, máskülönben már félmeztelenre vetkőzve rohangálnának a csajok. Ki tudja, ha a csajok melltartóik színe is passzolna a mezekével....:)

Minden akadály elhárult a második 20 perc lejátszása elől: immáron mindkét gárda kivonult a folytatásra a gőzölgő arénába.

21.p.: Molnár Zsófi keverte meg az Mókusok védelmét, mint bányászbácsi az ötöslottó-sorsoláson a kis golyókat, de 10 méteres próbálkozása nyomán a pöttyös épp, hogy elkerülte a jobb alsót.

23.p.: Egy helyzet itt, egy ott, de a kapusok szíve mindkét alkalommal a helyén volt.

24.p.: Rátkai Orsolya bal oldali kornere során átadásával az alapvonaltól 11 méterre álló Bagdi Csillát játszotta meg. A hazai védelem által eddig remekül hatástalanított csatár különösebb igazítás nélkül tüzelt, s a játékszer a bal finyó mellett süvített el.

26.p: Krisztián Krisztina vállalkozott bátran lövésre 6 méterről, de az ihletett formában védő Szabó Annamari újabb hárításával egyre magasabbra és magasabbra teszi a lécet mai teljesítményével.

Kellett már ez a kis üresjárat: amíg a nagy iramot diktáló főszereplők rápihennek a hajrára, addig mi tudunk fotókat készíteni, eredményjelző-táblát kezelni és társai.:)

Jelen állás alapján akár még a 6. helyezés is összejöhet Tóth Károly tanítványainak: Alsónémediben döntetlenre állnak a csapatok, így egy aprócska tolnai találat esetén...

29.p.: Suhajda Eszter kétszer is a szívbajt hozta a mieinkre, de előbb átlövésből, majd tiszta lövőhelyzetből trafált a jobb kapufa mellé.

Mindeközben szélsebesen-kecsesen-napszemcsisen suhant el a zsűriasztal előtt női együttesünk támadója, Pfundtner Vivi, aki délelőtti vizsgájának abszolválást követően rögvest be is állt a társait lelkesen támogatók táborába.

"Olyan lassúak vagyunk gyerekek, hogy még a zsírozott Micky egér is gyorsabb lenne" - elégedetlenkedett Osztopáni Mihály a vendégek kispadja mellől.

30.p.: Némiképp elcsúszott a kék mezesek védekezése, s ezt Suhajda Eszter már kíméletlenül ki is használta: a vendégek 3-asa két lépésnyiről a ketrec jobb oldalába belsőzött. Nem adták még fel a kiskunfélegyházaiak, 4-2!

31.p.: Egy percnyi szusszanás: Osztopáni Mihály biggyesztette le az időkérés jelző "T" lapot a zsűriasztalra.

32.p.: Szlávi Anna tehette volna fel a pontot az i-re és a mai teljesítményére, azonban a pár másodpercen belül leadott kísérleteinél végig résen volt Ficsór Mónika.

33.p.: A Galgócz Edinát letámadó Bagdi Csilla szerzett labdát a hazai térfélen, s a csatárt a mieink csapatkapitánya már csak visszahúzás árán tudta megállítani a hatos vonala előtt. A leállított zsuga mögé Krisztián Krisztina állt oda, de a rövid alsó sarokba tartó bombáját az imént még vétkező játékosunk a gólvonalon állva semlegesítette. A legkritikusabb pillanatot is átvészelték teremfocis hölgyeink?!

Folytatódik az adok-kapok játék, s a csapatok tucatnyi Duracell elemmel felszerelkezve kergetik őrületbe egymást.

36.p.: Nincs malacuk a Mókusoknak, ugyanis egy 1-1 elleni szituáció során Bezsenyi Zsuzsanna 8 méteres kísérlete a bal kapufa belső éléről vágódott vissza a mezőnybe. Szabó Annamarinak ezt most ki kellett imádkoznia a ficakból. Megtette:)

36.p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Molnár Zsófi játszotta meg a félegyháziak büntetőterületén belül helyezkedő Farkas Mónit. Támadónk fifikás megoldást választva 4 lépésnyi távolságból, bal lábas lövésébe nem kis külsőt csempészve kínálta meg bal alsó sarkot. Bámulatos technikai megoldás, 5-2!

39.p.: Szabó Nóra sodródott ki gólhelyzetben, s így a kis rössel, de jó ütemben kivetődő Szabó Annamari zsákmányává vált a pöttyös.

40.p.: Véget ért a második felvonás is. Női együttesünk egy remek iramú találkozón lényegesen jobban garasoskodott ziccereivel, s az alsóházi 5. helyezést korábban már bebiztosító és szimpatikusan hajtó Kiskunfélegyházi Mókusoknak szebbnél szebb találatokat lőve búcsúztatták a 2010/2011-es szezont. Szóljon hangosan az ének.. Őőő, inkább a "Szép volt csajok!" rigmus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése